Miercuri, 9.10.2019, ora 17, Biroul Francez și Centrul de Reușită Universitară (CRU), al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava reîncep activitățile destinate învățării limbii franceze sub genericul ”Le français, c’est facile!”. O grupă de copii cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani pătrund într-un univers nou și fascinant, îndrumați de dna lector univ. dr. Mariana Șovea de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava și de Sophie Bordas, noul lector de limba franceză pentru anul universitar 2019-2020. Imagine, culoare, joc, cântec, comunicare sunt câteva dintre cuvintele cheie care caracterizează relația profesor-elev. Un spațiu generos,  organizat după nevoie, este ambientul adecvat activităților de învățare propuse la care  se adaugă metode moderne de învățare a limbii franceze pentru copii și adolescenți.

Începând cu ora 18.00, iubitorii de film francez pot viziona comedia din 2003 Tais-toi!, scrisă și regizată de Francis Veber cu Gérard Depardieu, Jean Reno și Richard Berry. Este o comedie cu o acțiune minunată în care comicul de situație și cel al limbajului își dau mâna. Actori de marcă ai ecranului francez aduc un plus de interpretare scriptului filmului.

Sucevenii doritori să asiste la o astfel de activitate sunt invitați la Biroul Francez.

Menționăm că Biroul Francez și Centrul de Reușită Universitară sunt parteneri în realizarea proiectului destinat comunității locale ”Francofonia în comunitate”, proiect unic în România, care se desfășoară începând cu anul 2017 cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei.

Le mercredi 9.10.2019, à 17h00, le Bureau Français et le Centre de Réussite Universitaire (CRU) de l'Université "Stefan cel Mare" de Suceava reprennent les activités d'apprentissage de la langue française sous le titre "Le français, c'est facile!". Un groupe d'enfants âgés de 7 à 13 ans entre dans un nouvel univers fascinant, guidé par madame le lector univ. dr. Mariana Șovea de l'Université "Stefan cel Mare" de Suceava et Sophie Bordas, nouvelle chargée de cours de langue française pour l'année universitaire 2019-2020. Image, couleur, jeu, chanson, communication sont quelques-uns des mots-clés qui caractérisent la relation enseignant-élève. Un espace généreux, organisé selon les besoins, est l’environnement adapté aux activités d’apprentissage proposées auquel s’ajoutent les méthodes modernes d’apprentissage du français pour les enfants et les adolescents.

À partir de 18 heures, les cinéphiles français regardent la comédie Tais-toi! de 2003, écrite et réalisée par Francis Veber avec Gérard Depardieu, Jean Reno et Richard Berry. C'est une comédie avec une action merveilleuse dans laquelle le comique de la situation et celui de la langue se serrent la main. Les acteurs de marque de l'écran français apportent une interprétation supplémentaire au scénario du film.

Copyright (c) 2013-2018 Consiliul Județean Suceava - Toate drepturile rezervate

Acest site respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679.