Întâlnirea trupelor de dans și a corurilor germane

Forumul Democrat al Germanilor din Bucovina, filiala Suceava a organizat Întâlnirea Anuală a Trupelor de Dans și a Corurilor Germane în această sâmbătă, 8 iunie, la Muzeul de Istorie. Printre participanții la activitate s-au numărat elevii clasei a IV-a B ai Colegiului Național “Mihai Eminescu”, coordonați de doamna învățătoare Gabriela Culiță și de Carmen Schley, în cadrul activităților organizate la Biroul Informațional al Regiunii Schwaben și elevii Colegiului Național de Informatică “Spiru Haret”, pregătiți de doamna profesoară Delia Panaitescu. La eveniment au fost prezenți și etnicii germani ai Forumului Democrat al Germanilor din Piatra Neamț și Câmpulung, care au încantat publicul cu costumele populare și cu melodiile interpretate.

Marțea aceasta, 4 iunie 2019, începând cu ora 16:00 la Biroul German a avut loc o noua întâlnire cu grupa de copii care frecventează cursul de limba și cultură germană. Tinerii au dobândit cunostințe noi de vocabularul cu ajutorul poveștilor în format audio și video, pe care le-au urmărit cu interes, iar apoi au rezolvat ghicitori și alte exerciții pe frumoasa temă a copilăriei și a prieteniei.


Muzeul de Istorie din Suceava a găzduit în această sâmbătă, 18 mai 2019, evenimentul “Europa Tag / Ziua Europei”, organizat de către Biroul Informațional al Regiunii Schwaben în colaborare cu Forumul Democrat al Germanilor din Bucovina. 
Nu este o coincidență faptul că sărbătorim Europa în regiunea Bucovinei, această frumoasă zonă fiind numită și “Mica Europă”, deoarece aici conviețuiesc în armonie grupuri etnice, care își mențin propriile tradiții și obiceiuri. 
“In Vielfalt geeint / Uniți în diversitate” a fost motto-ul festivității, iar aceasta face Europa atât de interesantă, colorată și unică. 
Diversitatea s-a reflectat și în programul evenimentului, numeroși elevi și profesori ai claselor de limbă germană din Suceava participând cu entuziasm. 
Liceul Teoretic „Filadelfia” a prezentat publicului trei momente artistice, elevii fiind coordonați de doamnele profesoare Raluca Boiciuc și Carmen Schley. 
Clasa a VI-a A a realizat o prezentare ce a cuprins informații despre Europa și Uniunea Europeană. Aceasta a fost urmată de clasa a XI-a, elevii au organizat un concurs interactiv cu întrebări pe tema “Europa”, toate răspunsurile fiind centralizate cu ajutorul aplicației Kahoot. Participanții care au avut cele mai multe răspunsuri corecte și au reușit să strângă cel mai mare punctaj au fost premiați. Clasele a VI-a A și B au pus în scenă piesa de teatru “Istoria Europei”, iar la final au încântat publicul cu melodiile „Eu de tine am nevoie” și „Nobody loves me like you”, acompaniate la oculele.
Elevii clasei a IV-a ai Colegiului Național "Mihai Eminescu", coordonați de doamna învățătoare Gabriela Culiță, doamna profesoară Delia Panaitescu și de Carmen Schley, în cadrul activităților organizate în cadrul Biroului German au interpretat cântecul "Wenn du froehlich bist".
Colegiul Național "Ștefan cel Mare" a fost reprezentat de elevii claselor a X-a și a XI-a, pregătiți de doamnele profesoare Camelia Maftei și Sofia Grigoreanu. Aceștia au prezentat filmul realizat de ei, "Bukowina-Vergangenheit, Gegenwart und Zukunft / Bucovina- trecut, prezent și viitor".
Elevii clasei a IX-a ai Colegiului Național de Informatică "Spiru Haret" au interpretat melodia "Europa" și au dansat. Ei au fost pregătiți de doamna profesoară Delia Panaitescu.
Școala Gimnazială Nr. 10 a interpretat cântece și poezii în limba germană, coordonați de domnul profesor Florin Smolnicki.
Fotografiile au fost realizate de Eusebiu Voloștiuc.
Mulțumiri tuturor!


 

Vizită delegație Schwaben - 4 mai 2018

Biroul Informațional al Regiunii Schwaben a primit sâmbătă, 4 mai 2019, vizita delegației din Germania, însoțită de domnul Otto Hallabrin. La discuții au luat cuvântul doamna Antonia Maria Gheorghiu, președinta Forumului Democrat al Germanilor din Bucovina, domnul Otto Exner, liderul Fundației ACI Bucovina, doamna Maria Werthan, președinta Asociației Femeilor din BdV e.V. și doamna Carmen Schley, coordonatoarea Biroului German din cadrul Casei Prieteniei.


Biroul Informațional al Regiunii Schwaben a organizat marți, 16.04.2019, începând cu ora 16:00, la Casa Prieteniei o activitate ce a avut ca scop acumularea de noi cunoștințe din aria lexicului limbii germane.

În prima parte a întâlnirii, copiii au asociat verbe unor imagini ce prezentau diferite acțiuni, apoi au găsit rezolvarea unei enigme cu ajutorul unui rebus.

În cea de-a doua parte a orei, elevii și-au reamintit denumirile alimentelor prin jocul educativ “Was essen wir heute?” (“Ce mâncăm noi astăzi?”).

La activitate au participat elevii clasei a IV-a ai Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Suceava.

Biroul Informațional al Regiunii Schwaben a organizat marți, 2.04.2019, începând cu ora 17:00, activitatea Deutscher Filmabend rom. Seară de film german).

La eveniment au participat elevii claselor de limbă germană ai Colegiului Național Mihai Eminescu și ai Colegiului Economic Dimitrie Cantemir din Suceava.

Tinerii au vizionat filmul Honig im Kopf (Miere în cap), o tragicomedie apărută în anul 2014, regizată de Til Schweiger.

Biroul Informațional al Regiunii Schwaben a organizat marți, 26.03.2019, începând cu ora 16:00, la Casa Prieteniei o activitate dedicată grupei de copii care frecventează cursul de limbă și cultură germană.

În prima parte a întâlnirii au învățat denumirile membrilor familiei și au răspuns întrebărilor legate de aceștia.

În cea de a doua parte a ședinței, elevii au jucat pe echipe jocul “Memory”, pe cartonașe fiind ilustrate principalele obictive turistice și personalități care au trăit în regiunea Schwaben.

Copyright (c) 2013-2018 Consiliul Județean Suceava - Toate drepturile rezervate

Acest site respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679.
Vezi detalii Ok