ZIUA HOLOCAUSTULUI DIN ROMÂNIA – PROIECȚIE DE FILM DOCUMENTAR

Municipiul Suceava

Joi 10 Octobrie 2019  - Joi 10 Octobrie 2019
 
Locație: Muzeul de Istorie

Muzeul Bucovinei, vă invită joi, 10 octombrie 2019, începând cu ora 13, la Muzeul de Istorie, la proiecția filmului documentar – Supraviețuitori ai Holocaustului – un film care creionează o hartă a durerii, dar și a speranței, a faptului că nimic nu a putut fi uitat, povești de viață trăite de supraviețuitori ai dramaticelor evenimente petrecute parcă într-o altă realitate la mijlocul secolului trecut, când mii de evrei din Basarabia și Bucovina au fost deportați forțat în Transnistria, filmul arătând o călătorie dureroasă care povestește despre adevăruri care nu trebuie uitate.

La eveniment este invitat domnul professor Sorin Golda – președintele Comunității Evreiești din Suceava, care va vorbi despre semnificația zilei de 9 octombrie 1941, despre soarta cutremurătoare a evreilor în anii celui de-al doilea război mondial.

Activitatea este realizată în colaborare cu Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Suceava, cu sprijinul doamnei profesor de istorie Rodica Cozaciuc.

20191003 zh

Copyright (c) 2013-2018 Consiliul Județean Suceava - Toate drepturile rezervate

Acest site respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679.