Lecția de 10

Municipiul Suceava

Luni 03 Februarie 2020  - Joi 31 Decembrie 2020
 
Locație: Cetatea de Scaun a Sucevei

Muzeul Bucovinei, prin specialiștii Serviciului Cetatea de Scaun, derulează și pe parcursul anului 2020 proiectele educaționale menite să atragă cât mai mulți copii la muzeu.

Proiectele „Lecția de 10” și „Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim!” au fost concepute din dorința de a apropia elevii de disciplina istorie în general, de istoria Moldovei și a Cetății de Scaun în special. Locul încărcat de istorie, unde se desfășoară aceste activități, interiorul Cetății de Scaun, Casa Custodelui, foișorul din parcul Cetății, aduce un plus în organizarea acestor proiecte educaționale.

Lecțiile de istorie din cadrul proiectului Lecția de 10 reprezintă ocazii de completare și aprofundare a culturii generale și a cunoștințelor de istorie, acestea fiind prezentate într-o manieră interactivă, atractivă pentru elevi. Cadrele didactice care doresc să participe la acest proiect, pot să aleagă una din cele 10 teme discutate în cadrul proiectului: voievozi, cetăți din Moldova, ctitorii ștefaniene, dregătorii, arme medievale, domnițe, bătălii importante, atacurile asupra Cetății de Scaun, țările vecine Moldovei medievale, Cetatea de Scaun.

Aceste activități sunt destinate elevilor din clasele I – VIII, dar și cei mai mici sunt bineveniți, informațiile dar și activitățile care completează partea teoretică fiind adaptate în funcție de vârsta fiecărui grup.

Pentru informații suplimentare despre aceste activități dar și pentru înscrieri puteți suna la numărul de telefon 0784 275 644 ( Casa Custodelui – Cetatea de Scaun a Sucevei).

20200203_lectia

Copyright © Consiliul Județean Suceava - Toate drepturile rezervate

Acest site respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679.