Speranța 1990 - 2020

Municipiul Suceava

Vineri 14 Februarie 2020  - Vineri 14 Februarie 2020
 
Locație: Muzeul de Istorie

În data de 14 februarie 2020, ora 14, la Muzeul de Istorie, va avea loc conferința Speranța 1990 - 2020, susținută de jurnaliștii Stelian Tănase și Elena Vijulie Tănase.

Cu această ocazie se va lansa și cartea Marele incendiator, scrisă de Stelian Tănase.

Prezintă prof. univ. dr. Elena Brândușa Steiciuc.

Activitatea domnului Stelian Tănase este deosebit de bogată ca scriitor (Luxul melancoliei, Corpuri de iluminat, Playback, Maestro, Dracul și mumia, Moartea unui dansator de tango), eseist, istoric, politolog, publicist (Șocuri și crize , Ora oficială de iarnă. Jurnal 1986–1990 , Miracolul revoluției. O istorie politică a căderii regimurilor comuniste , Anatomia mistificării. Procesul Noica-Pillat, Sfidarea memoriei (convorbiri cu Alexandru Paleologu), Revoluția ca eșec. Elite și societate (studii politice), L.A. vs. N.Y. Jurnal american , Elite și societate. Guvernarea Gheorghiu-Dej, 1948–1965 , Acasă se vorbește în șoaptă. Dosar & jurnal din anii târzii ai dictaturii, Zei și semizei. La început de secol, Clienții lu’ tanti Varvara, Avangarda românească în arhivele Siguranței, Racovski. Dosar secret, Cioran și Securitatea, Panait Istrati. Dosar de Siguranță, Dosarul Brucan – Documente ale Direcției a III-a Contraspionaj a Departamentului Securității Statului (1987-1989” - coordonator, Istoria politică a căderii regimurilor de stat comuniste )

 Este cunoscut și ca scenarist, regizor, realizator al unor emisiuni și talk show-uri pe teme politice sau culturale la posturile de televiziune (emisiunea radiofonică Conversația de joi seara, la Radio Contact și emisiunile de televiziune 2 plus 1 și Orient Express la Antena 1 și Zece și un sfert la Realitatea TV, talk-show-ul Mașina de tocat la postul public de televiziune TVR 1, emisiunile 3x3 și Tănase și Dinescu la Realitatea TV).

20200210 s

Copyright © Consiliul Județean Suceava - Toate drepturile rezervate

Acest site respectă și aplică noua politică de protecție a datelor cu caracter personal și modificările propuse de Regulamentul (UE) 2016/679.